Diensten

Frezen

Deze hightech machines zijn gekozen voor een nauwkeurige en perfecte afwerking van onze producten.

Draaien

Pema Technics is uitgerust met de meest moderne CNC-machines. Door de samenstelling van ons machinepark kan flexibel ingespeeld worden op de specifieke eisen en noden van onze klanten. Laden en ontladen gebeurt met een robot. Naast de CNC-machines is het machinepark uitgerust met een multitasking-machine (job done in one).

Montage

Indien gewenst staan we in voor het verder assembleren van matrijzen en tooling tot een afgewerkt product.

Stralen

Via het principe van injectorstralen wordt het oppervlak van alle soorten legeringen gereinigd en geherconditioneerd. De keuze voor de meest moderne straalmachines is eveneens in overeenstemming met de huidige normen op vlak van milieu, veiligheid, hygiene en ergonomie.

Diepgatboren

Pema Technics beschikt over één van de weinige diepgatboormachines werkzaam in België. Dankij deze diepgatboormachine zijn we in staat om lange gaten te boren. De vacuümmatrijzen voorzien we van zeer kleine gaatjes. Vacuümgaten van diameter 0,3 tot 1 mm. Diepboren van diamater 5 tot 25 mm, lengte ± 1200 mm.

Lassen

Door de optimale laseigenschappen van onze apparatuur (over het volledig regelbereik) zorgen we voor een vlakke en stabiele uitvoering. Spatten worden herleid tot een minimum waardoor dure nabewerkingskosten vermeden worden.

CAD/CAM

Met behulp van CAD CAM werken we de gewenste tekeningen uit. Door onze kennis is een snelle samenwerking en uitvoering mogelijk. Ook zeer complexe werkstukken kunnen op een snelle manier geprogrammeerd worden.

Reinigen/Ontvetten

Met de roterende sproeidrukreinigingsmachine reinigen, ontvetten, spoelen, fosfateren en drogen we metalen- en kunststofonderdelen door de combinatie van waterdruk, temperatuur, een passend ontvettingsmiddel en een optimaal sproeipatroon. Met de ultrasone reinigingsapparatuur presteren we sneller, grondiger en veiliger dan met elke andere reinigingsmethode.

Slijpen

Onze CNC gestuurde slijpbank heeft een groot bereik waardoor we op de Belgische markt een voorsprong hebben. We bekomen een perfecte vlak- en evenwijdigheid. De maatvastheid is ook zeer nauwkeurig.

Polieren

Op het vlak van polieren of prikken (kleine boorgaten) is Pema Technics uitgerust met de nieuwste pneumatische polijstmachines. Hierdoor kunnen we alle afwerkingsmogelijkheden van producten perfect uitvoeren.

Automatisatie

Om de kwaliteit te optimaliseren, de arbeidsomstandigheden te verbeteren en optimale efficientie en duurzaamheid te bewerkstelligen, is productieautomatisering een essentieel onderdeel van het proces.

Diverse

Diverse randapparatuur vult ons machinepark aan waardoor we een perfect afgewerkt product kunnen afleveren.